Waarom je moet investeren in recruitment video’s voor je bedrijf

Waarom je moet investeren in recruitment video’s voor je bedrijf

Zie jij steeds meer bedrijven om je heen die een wervingsvideo maken en vraag jij jezelf af wat hier precies het nut van is? Wij leggen in dit artikel graag uit waarom steeds meer bedrijven zich bezighouden met een wervingsvideo maken.

Een wervingsvideo maken doe je zo

Het doel van een wervingsvideo is om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Vaak worden ze ingezet om op een meer speelse manier aan te geven dat jouw bedrijf op zoek is naar nieuwe mensen om het team te versterken. Een goede wervingsvideo maken lijkt soms een lastige klus. Hoe breng je bijvoorbeeld in beeld, woorden en geluid over waar jouw bedrijf voor staat?

Daarnaast moet je ook nog eens proberen om dit op een zo’n creatieve en unieke manier te doen in zo min mogelijk tijd. De huidige kijkers hebben immers niet meer dezelfde concentratiespanne als voorheen. Wanneer je een wervingsvideo gaat maken moet je rekening houden met een video van ongeveer één tot twee minuten. In deze video wil je niet alleen jouw merk of bedrijf introduceren, maar moet je ook vertellen wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom mensen voor jouw bedrijf willen komen werken.

Een wervingsvideo zorgt voor een positieve groei in naamsbekendheid

In deze digitale tijd vergeten we soms hoe effectief mond-tot-mond reclame is. Slechts een persoon hoeft jouw wervingsvideo maar te zien en kan vervolgens aan zijn hele directe kring doorvertellen dat jouw bedrijf op zoek is naar nieuwe werknemers. De kans is groot dat deze informatie uiteindelijk terechtkomt bij iemand die op zoek is naar een baan die exact aansluit bij de openstaande vacature.

Je slaat dus twee vliegen in één klap wanneer je een wervingsvideo gaat maken. Niet alleen vind je jouw potentiële nieuwe werknemer, maar ook zorg je dat meer mensen bekend worden met jouw bedrijf en de service.

Met een wervingsvideo vertel je wat jouw bedrijf uniek maakt

Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer je een wervingsvideo gaat maken, je niet alleen in de video spreekt over de open vacature. Een van de meest effectieve manieren om talenten aan te spreken voor jouw vacature, is door duidelijk te maken wat jouw bedrijf onderscheidt van de rest. Wees dus niet bang om aan te geven wat de drijfveer achter jouw bedrijf is, wat jouw visie is en wat de andere voordelen zijn van werken in jouw team. Zijn er interessante arbeidsvoordelen die wellicht waard zijn om aan te kaarten?

Door een wervingsvideo te maken heb je de kans om al deze waardevolle voordelen uit te lichten. Wellicht zijn de kijkers van de wervingsvideo niet een potentiële versterking van jouw team, maar wel een potentiële klant die nu jouw bedrijf in gaat huren.

Een uitstekende manier om nieuwe sollicitaties te werven

Het originele doel van een wervingsvideo maken is om nieuwe sollicitaties te werven. Tegenwoordig is het duidelijk geworden dat een wervingsvideo veel meer dan dit kan zijn. Maar, dat neemt niet weg dat een wervingsvideo nog steeds een geweldige manier is om nieuwe sollicitaties binnen te slepen. Vooral in een tijd waar de arbeidsmarkt erg krap is, is het voor een bedrijf tijd om zijn best te doen in recruitment.

Met de wervingsvideo trek je sneller de aandacht van potentiële sollicitanten. Doordat een wervingsvideo een geweldig beeld weergeeft over jouw bedrijf en de vacature, is de kans ook groter dat er in de sollicitaties een perfecte match zit.

Een professionele wervingsvideo maken

Om te zorgen dat je een wervingsvideo gaat maken die de bovenstaande reacties teweegbrengen, is het belangrijk om een expert in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld Promotionfilm.nl zijn. Een professioneel videobedrijf beschikt over alle apparaten om een professionele video mee te maken. Perfect beeld, een sfeervolle nabewerking en een uitstekende audiokwaliteit zijn bijvoorbeeld punten waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken.

Related Post