Zo laat u uw personeel zichzelf ontwikkelen

Zo laat u uw personeel zichzelf ontwikkelen

Als je een bedrijf runt, kan het moeilijk zijn om iedereen gemotiveerd en op koers te houden. Het laatste wat je nodig hebt is om je daardoor te laten neerhalen, dus hier zijn vier eenvoudige manieren om je team zichzelf zoveel mogelijk te laten ontwikkelen. U ziet, bedrijven worden meestal geleid door volwassenen die willen dat hun bedrijf groeit en slaagt. Dat betekent echter niet dat het bij hen moet blijven – dat geldt ook voor uw personeel. Als u niet zeker weet hoe zelfontwikkeling helpt bij het behoud van werknemers of motivatie, lees dan verder!

Hulp bij professionele ontwikkeling

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw personeel zich ontwikkelt, is hen te interesseren voor hun eigen vaardigheden. Een van de beste manieren om dit te doen is hen te helpen met hun professionele ontwikkeling. Als u een bedrijf runt, moet dit in uw achterhoofd zitten. U wilt dat uw team beter wordt in wat ze doen en ook als persoon beter wordt. Dit omvat het leren van nieuwe vaardigheden en expertisegebieden. Als er een onderdeel van het bedrijf is waar u hulp bij kunt gebruiken, zorg er dan voor dat u ze daarmee belast. U kunt ook manieren vinden om uw team te betrekken bij open-source leren. Dit kan helpen bij vaardigheden als probleemoplossing en communicatie, maar ook bij teambuilding, leiderschap en projectbeheer. Mocht het inhouse niet lukken kun je altijd hulp inschakelen. Bij het werven en herplaatsen van personeel kan outplacement Eindhoven goed van pas komen.

Geef werknemers flexibele werkopties

Een van de mooie dingen van het digitale tijdperk is dat we dingen in een nieuw licht beginnen te zien. Dit gaat ook niet alleen over flexibele werktijden; het gaat helemaal over de manier waarop je werkt. Flexibele werkmogelijkheden betekenen in 2019 iets anders dan in het verleden. Ze kunnen thuiswerken betekenen, werken volgens je eigen rooster, je eigen uren bepalen en meer. Er is geen reden waarom werknemers niet kunnen kiezen wat voor hen en hun schema het beste werkt. Waarom zou iemand moeten kiezen tussen zijn gezin en zijn baan? Waarom zou iemand moeten kiezen tussen een fulltime salaris en een interessante baan?

Zorg voor on-site activiteiten voor persoonlijke groei.

Misschien werkt u op afstand, of misschien heeft u een activiteit op kantoor. Wat het ook is, zorg ervoor dat u uw personeel ook iets buiten het werk aanbiedt. Of dat nu een teamsport is, een oefensessie tijdens de lunch of iets heel anders, u moet uw werknemers iets bieden om ze gelukkig te houden op het werk. Het aanbieden van een activiteit op locatie waarbij ze iets buiten het werk doen, is een geweldige manier om hen te helpen zichzelf te ontwikkelen. U kunt ook kijken naar mogelijkheden om uw team samen aan projecten buiten het werk te laten werken. Dit kan zo eenvoudig zijn als het houden van online vergaderingen, of zo betrokken als het werken aan een bedrijfsproject met hen.

Bied het personeel een ondersteunende omgeving

Nu betekent dit niet dat je elke week een teambuildingactiviteit gaat houden. In feite moet het iets veel kleinschaligers en gerichters zijn. De beste manier om je teamleden te laten groeien is een ondersteunende omgeving. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw omgeving er een is die zelfontplooiing aanmoedigt. Als je vaak vergaderingen hebt die alleen maar over hetzelfde onderwerp gaan, zorg er dan voor dat je de dingen verandert. Als u het uw teamleden gemakkelijk maakt om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe kennis op te doen, zullen ze dat graag doen. Het klinkt gek, maar door het mensen gemakkelijk te maken, willen ze het graag doen. U wilt dat ze het gevoel hebben dat ze een verandering kunnen maken, dus maak het ze gemakkelijk.

Conclusie

Als uw bedrijf op zoek is naar nieuwe manieren om hun werknemers te helpen, moeten ze kijken naar manieren om hen te helpen groeien. Zelfontwikkeling is belangrijk en iets dat moeilijk te implementeren kan zijn. Maar als het goed wordt gedaan, kan het een van de beste dingen zijn die u voor uw teamleden doet. Deze tips zullen uw team helpen zichzelf te ontwikkelen en succesvoller te zijn. Als uw teamleden over vaardigheden en kennis beschikken, kunnen ze elk project aan dat op hun pad komt.

Bron: outplacement tilburg.

Related Post