Dit zijn de laatste trends rondom contentmarketing!

Dit zijn de laatste trends rondom contentmarketing!

Dat marketing steeds belangrijker wordt, is meermaals gebleken tijdens corona. Webshops en e-commerce zaken kenden namelijk een ongekende groei. Een bedrijf zonder een marketing medewerker of marketingafdeling is steeds moeilijker te vinden. Naast de gewone traditionele offline en online marketing, willen bedrijven uniek zijn en dus ook opvallen. Dit doe je met unieke ideeën, manieren waar de concurrent nog niet aan had gedacht.

Deel informatie via een infographic

Veel bedrijven denken dat ze tijdrovende, uitgebreide blogs dienen te schrijven om hun publiek aan te spreken. Echter hebben mensen vaak de tijd en goesting niet om hun energie hieraan te spenderen. Door middel van een infographic, geef je een blok informatie op een overzichtelijke en duidelijke manier weer. Het grote voordeel van een infographic is dat je deze op meerdere media kan delen. Denk maar aan website, LinkedIn, Facebook etc.

Laat je bedrijf en personeel zien

Wanneer mensen aan marketing denken, associëren ze dit meteen met online verkoop. Uiteraard is dit één van de pijlers van marketing, maar hiernaast hangt ook het aspect ‘branding’. Deze pijler is op meerdere manieren inzetbaar. Zo kan je bijvoorbeeld een vlog maken binnen je bedrijf. Waarin je in iedere vlog een afdeling representeert. Hierin laat je enerzijds hun werkplek zien en anderzijds laat je de mensen achter deze afdeling zien. Op deze manier krijgt de klant een beter beeld van de organisatie en draagt het mee voor een betrouwbaar imago. Want geef toe, je doet toch het liefst zaken met mensen die je persoonlijk kent!

Zeg het met video

In plaats van een blog is een infographic een leuke optie, maar het meeste voordelige voor jouw marketing en ook het algoritme is en blijft toch wel video. Ieder jaar opnieuw zien we deze trend terugkomen. Logisch, want bewegende beelden trekken sneller de aandacht van mensen in de B2C en B2B markt. Naast video is een GIF ook een interessante optie, deze korte video zorgt voor de interactie die jij nodig hebt!

Naast bovenstaande trends, is het belangrijk om samen te werken met mensen die kennis van zaken hebben. Een online marketing bureau in Eindhoven kan je daarbij assisteren. Dit zijn partijen die je graag verder helpen om jouw online vindbaarheid te verhogen en de conversie te vergroten.

Kortom, contentmarketing heb je deels zelf in de hand door creatieve en ‘out-of-the-box’ ideeën. Bovenstaande trends zorgen alvast voor de juiste richting hier naar toe. Voor een verdere en dieper uitgewerkte marketing, is het een goed idee om samen in zee te gaan met een online marketing bureau. Hiermee bundel je kennis en de ambitie om samen te groeien.

Related Post