5 Redenen om nu te Starten met Video’s voor Online Marketing

5 Redenen om nu te Starten met Video's voor Online Marketing

In de razendsnelle wereld van online marketing is het essentieell om op te vallen en de aandacht van je klanten te trekken. Video is hier een effectieve manier voor. Video’s zijn al jaren enorm in opmars en ook in online marketing is het eigenlijk niet meer weg te denken. En dat is net goede reden. In dit artikel bespreken we de redenen om nu te met video’s voor jouw online marketing bespreken.

1. Mensen houden van video’s

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van video in online marketing is dat mensen er gewoon van houden om video’s te bekijken. Uit een onderzoek uitgevoerd door HubSpot blijkt dat 54% van de consumenten meer videocontent wil zien van merken en bedrijven die ze volgen. Het is een feit dat video’s meer betrokkenheid genereren dan tekst of afbeeldingen alleen. Mensen vinden het leuk om naar bewegende beelden te kijken en te luisteren naar gesproken woord. Het is een vorm van entertainment die gemakkelijk toegankelijk is en waar mensen graag tijd aan besteden. Bovendien biedt video de mogelijkheid om verhalen te vertellen en emoties over te brengen op een manier die andere media niet evenaren. Er zijn veel ideeën voor een bedrijfsfilm, waarmee je jouw boodschap kan overbrengen aan je doelgroep en  om te bouwen aan je merk.

2. Mensen begrijpen beelden sneller en beter

Een ander belangrijk voordeel van video is dat mensen beelden sneller en beter begrijpen dan tekst. Uit een studie van het Wharton Research Center blijkt dat mensen 60.000 keer sneller visuele informatie verwerken dan tekst. Dit betekent dat je boodschap effectiever zal worden overgebracht en dat je doelgroep meer zal onthouden van wat je te zeggen hebt. Bovendien maakt video het gemakkelijker om complexe concepten en processen uit te leggen. Animaties en grafische elementen kunnen worden toegevoegd om de informatie te verduidelijken, waardoor het gemakkelijker wordt voor de kijker om de boodschap te begrijpen. Bekijk eerste een paar voorbeelden van een animatie video.

3. Video’s kunnen via verschillende online kanalen worden ingezet

Een ander voordeel van video in online marketing is dat het via verschillende online kanalen kan worden ingezet. Of het nu op je website is, op sociale media, in e-mailcampagnes of op platforms zoals YouTube, video’s kunnen overal worden gebruikt om je boodschap te verspreiden. Op sociale media is video een krachtige manier om de aandacht van je doelgroep te trekken. Uit gegevens van Buffer blijkt dat video’s op sociale media gemiddeld 48% meer betrokkenheid genereren dan afbeeldingen. Scrollende gebruikers zullen eerder stoppen bij een video dan bij een stilstaande afbeelding of tekstbericht. Dit verhoogt de kans dat ze je boodschap zien en erop reageren. In e-mailmarketing kunnen video’s ook worden ingezet om je e-mails aantrekkelijker te maken. Een thumbnail van de video kan worden toegevoegd aan je e-mail, en wanneer ontvangers erop klikken, worden ze naar de video geleid. Dit kan de betrokkenheid bij je e-mails aanzienlijk verhogen.

4. Video vergroot de zichtbaarheid en het bereik

Een ander belangrijk voordeel van video in online marketing is dat het je zichtbaarheid en bereik kan vergroten. Uit onderzoek van Forrester Research blijkt dat webpagina’s met video’s 53 keer meer kans hebben om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Dit betekent dat video’s gemakkelijker worden gevonden door potentiële klanten. Bovendien hebben platforms zoals YouTube en Facebook specifieke functies voor het delen van video’s, waardoor je video’s snel viraal kunnen gaan als ze interessant en boeiend genoeg zijn. Dit kan leiden tot een exponentiële toename van je bereik en bekendheid.

5. Video verbetert de conversieratio’s

Een van de belangrijkste doelen van online marketing is het genereren van conversies, of het nu gaat om het verkopen van producten, het verzamelen van leads of het stimuleren van andere gewenste acties. Video’s kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van conversieratio’s. Uit een onderzoek van Wistia blijkt dat video’s op productpagina’s de conversieratio met 80% kunnen verhogen. Ook kunnen video’s worden ingezet om testimonials en productdemonstraties te tonen, wat het vertrouwen van potentiële klanten kan vergroten en hen kan overtuigen om over te gaan tot aankoop.

Conclusie

In de wereld van online marketing is video een krachtig hulpmiddel dat niet kan worden genegeerd. Mensen houden van video’s, begrijpen beelden sneller en beter, en video’s kunnen via diverse online kanalen worden ingezet om je boodschap te verspreiden. Bovendien vergroot video de zichtbaarheid en het bereik, en verbetert het de conversieratio’s.

Als je nog niet bent begonnen met het gebruik van video in je online marketingstrategie, is het hoog tijd om dit te overwegen. Het kan het verschil maken tussen succes en vergetelheid in de competitieve wereld van online marketing. Dus grijp de kans om je boodschap kracht bij te zetten met boeiende video’s en zie hoe je marketinginspanningen naar een hoger niveau worden getild.

Related Post