Visitekaartjes 3.0! Dit zijn de laatste trends

Visitekaartjes 3.0! Dit zijn de laatste trends

Heb je nieuwe visitekaartjes nodig? Dan ben je vast benieuwd naar de laatste trends en mogelijkheden. Er zijn opvallende ontwikkelingen en daar vertellen we je graag meer over! Lees gauw verder en ontdek hoe je deze laatste trends toepast op je eigen visitekaartjes waardoor je zeker weten opvalt.

Slimme visitekaartjes

Misschien heb je al eens eerder van NFC gehoord. Als je dit nog niet kent, dan vraag je je misschien af: wat is NFC? NFC is de afkorting van ‘Near Field Communication’ en kom je onder andere tegen bij de ov-chipkaart of contactloos betalen.

Tegenwoordig is er ook het NFC visitekaartje. Het visitekaartje is dan uitgerust met een NFC chip. Daardoor is het mogelijk om bepaalde data te lezen als je het visitekaartje in de buurt houdt van een ander apparaat met zo’n NFC chip (bijvoorbeeld een smartphone, laptop of smartwatch).

Je hebt daardoor maar één visitekaartje nodig. Wil je deze delen, dan is dit eenvoudig gedaan door het visitekaartje tegen de mobiele telefoon of smartwatch van degene waarmee je het wilt delen te houden. Deze persoon ontvangt vervolgens een digitaal visitekaartje van je op zijn of haar telefoon. Dit is milieubewust, uniek, coronaproof, snel en gemakkelijk!

Heb je nieuwe visitekaartjes nodig omdat je nieuwe medewerkers hebt of andere informatie wilt delen? Je past het digitale visitekaartje gemakkelijk zelf aan. Uiteraard is het mogelijk om dit helemaal in je eigen huisstijl te ontwerpen.

Scannen maar!

Een andere trend zijn QR-codes. QR-codes zijn makkelijk en snel te scannen via de camera van je smartphone. Zet de QR-code bijvoorbeeld in de handtekening van je e-mail of op drukwerk. Ook dit werkt makkelijk, eenvoudig en snel. De meeste mensen kennen QR-codes bovendien al van tijdschriften en reclameborden. Een QR-code is bovendien vanaf een behoorlijke afstand te scannen.

Digitaal valt op

Digitale visitekaartjes vallen beter op en blijven bovendien makkelijker bewaard. Traditionele papieren visitekaartjes belanden al snel bij het oud papier en het is lastig om op te vallen. En het mooiste van alles? Het is helemaal niet zo duur om een digitaal visitekaartje te maken!

Kortom, een digitaal visitekaartje is een opvallende optie om je bedrijf of project meer aandacht te geven. Het biedt meer mogelijkheden om jezelf of je bedrijf te presenteren, zoals het plaatsen van een kort filmpje, de link naar je website of andere online bestanden.

Wat vind jij van deze nieuwe en unieke manier om je informatie te delen?

Related Post