Reizen en zaken doen in Tanzania

Reizen en zaken doen in Tanzania

Iedereen droomt er wel eens van om het leven wat ze nu hebben achter te laten, en te vertrekken naar een prachtig, warm land. Een plek waar je een nieuwe start kan maken en een nieuwe carrière kan opbouwen, of voor een kortere periode een nieuwe cultuur kan ontdekken en te genieten van de omgeving. Als dit gevoel je bekent voorkomt, dan zou je kunnen overwegen om een enkeltje (of retourtje) naar Tanzania te pakken.

Tanzaniaanse omgeving

Tanzania ligt in het oosten van Afrika en grenst aan de Indische Oceaan. Het land heeft mooie natuurgebieden en landschappen waar je u tegen zegt. In het noordoosten van het land is het landschap bergachtig en zijn er veel bossen. Ook liggen drie van de Grote Meren van Afrika gedeeltelijk in Tanzania. Wilde dieren zijn bijna niet te missen in dit land. In de streek Serengeti leven duizenden verschillende beesten. Van olifanten en zebra’s tot leeuwen en luipaarden, deze savanne is het typische Afrika wat we allemaal kennen.

Het sociale leven in Tanzania

Respect is het hoofdonderwerp van de Tanzaniaanse cultuur. Dit zie je terug in de manier hoe ze omgaan met elkaar. Een Tanzaniaanse vrouw mag bijvoorbeeld geen bier drinken in een bar. Als je ervoor kiest om alleen hier op reis te gaan, heb je minder last van deze gewoontes. Dit komt omdat de meeste Tanzanianen toeristen accepteren in hun keuzes. Als vrouwelijke toerist wordt het dus wel toegestaan om een biertje te nuttigen. Als je een langere reis plant of zelfs erover nadenkt om een nieuw leven in dit land te starten, is het al helemaal van belang je te verdiepen in de cultuur. Wat wel een groot pluspunt is, is dat een van de officiële talen in Tanzania Engels is. Dit maakt het makkelijker om te communiceren met de inwoners.

Het werkleven in Tanzania

De economie draait vooral op de agrarische sector. Twee derde van de bevolking werkt namelijk in deze sector, omdat er veel grondstoffen zijn die belangrijk zijn voor de Tanzaniaanse export. Zo verbouwen ze bijvoorbeeld koffie, thee en tabak, maar halen ze uit de mijnen ook goud, diamant en nikkel. De toerismesector is in de laatste jaren erg ontwikkeld in Tanzania. Hierdoor liggen er veel kansen in deze sector.

Handig om te weten

Als je naar dit land wilt reizen, moet je een Tanzania visum regelen. Dit is van belang zodat je een officiële toestemming hebt om in dit land te verblijven. Je hebt de mogelijkheid om een visum aan te vragen in Nederland of in het land zelf. We raden aan om hier voor je reis onderzoek naar te doen.

Related Post