Je bedrijf slim organiseren

Je bedrijf slim organiseren

Vaak als iemand een eigen bedrijf begint, begint hij/zij klein, in zijn eentje. Mocht je succes hebben, kan je soms een extra werknemer in dienst nemen, dat is al tof. Soms heb je zo veel geluk dat je bedrijf echt heel hard groeit, je hebt het gat in de markt gevonden dat je heel veel personeel aan mag gaan nemen. In zo’n geval is het slim om goed te kijken naar hoe je dit allemaal gaat organiseren. 

Goed personeel

Als je hard groeit en je kan veel personeel aan gaan trekken dan is het slimste wat je kan doen, goed voor je personeel te zorgen. Zorg dat ze zich fijn en veilig voelen binnen je bedrijf, dat er genoeg ontwikkelmogelijkheden zijn en dat ze ook vrijheid en vertrouwen van je krijgen. Dit natuurlijk naast een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. If you pay peanuts, you get monkeys. Zorg goed voor ze, dan blijven ze bij je en trouwe medewerkers zijn heel veel waard.

Betrouwbare systemen

Ook je systemen zal je opnieuw in moeten richten. Waar je eerst misschien zelf alles nog onder de knoppen had, is dat nu niet meer te doen. Je kan na gaan denken om eens langs te gaan bij een ERP systeem groothandel. Zij kunnen je alles uitleggen over ERP en als je dat aanschaft heb je alles van je hele bedrijf, van alle afdelingen onder 1 dak, toegankelijk voor iedereen, waardoor alles efficiënt door je organisatie  kan gaan.

Thuiswerken goed organiseren

Veel mensen zullen delen van de week thuis gaan werken, vaak 25-50% van de werktijd, dit zal ook op de juiste manier moeten worden ingericht. Zorg voor goede thuiswerkfaciliteiten en ERP software kan juist ook bij het nieuwe werken goed helpen, want vanuit huis kan ook iedere medewerker erin, wat heel veel tijdswinst op kan leveren.

Locatie goed organiseren

Je zal het gebouw van waaruit je je bedrijf voerde waarschijnlijk ook kritisch moeten gaan bekijken, want als je heel hard groeit heb je veel mensen in dienst en heeft iedere medewerker een werkplek nodig, of gezien het nieuwe werken, in ieder geval 50-70%. Zorg dat je een ruime, inspirerende plek hebt, die goed te bereiken is met het  OV, want men wordt steeds milieubewuster. 

Kortom, als je bedrijf groeit komt er veel bij kijken, veel te organiseren. Als je over die  inrichting goed nadenkt en gebruikmaakt van de huidige technische technieken, pluk je daar op de lange termijn de vruchten van.

Related Post